My Chevy suburban 1500 is making some grind noise trying ...


My Chevy suburban 1500 is making some grind noise trying to move it forward or backwards like if something stock Mechanic's Assistant: What is the model/year of your Chevy? 2000 Mechanic's Assistant: Are you fixin...

My Chevy suburban 1500 is making some grind noise trying to move it forward or backwards like if something stock Mechanic's Assistant: What is the model/year of your Chevy? 2000 Mechanic's Assistant: Are you fixing your vehicle yourself? What have you tried so far? I'm going to have a mechanic this morning look at it so far I put more transmission fluid but no fix it was a little low Mechanic's Assistant: When was the last time your transmission fluid was checked? Changed? Not sure barely bought it six months ago Mechanic's Assistant: Anything else you want the Mechanic to know before I connect you? No nothing that I can think at this time

Automotive Expert
Hi I'm Bart. I'll be glad to help you today. If you could send a video of the noise I should be able to help you with diagnosing it.

Ok all go to my SUV and check All have to ask someone to record the noise as I move it back and forth Ward
Automotive Expert
Perfect.

That's the noiseVideo is sending
Automotive Expert
Ok waiting for it.

VZW: You have been sent a large media attachment. Tap the link below to view it. https://www.vzmessages.com/vl/f06769aab46ac3ef39d1796ef2e071b2381d6b32
Automotive Expert
Got the link. Waiting for it download.

Ok
Automotive Expert
Is your vehicle 4x4?
Automotive Expert
That sounds like the transfer case has failed.

Oh ok thanks
Automotive Expert
You're welcome.

What others are asking

Dirt in the spark plug housing.

Hello. You need to get all of the dirt out prior to removing the spark plugs. I typically add a small amount of cleaner or WD40 to the spark plug hole to loosen it up and then I blow it...

Car is misfiring

It sounds to me like you have a wire connector issue with the ignition coil pins. The male and female sides fit too loose and only make partial contact. After driving a while a small amount of corrosion forms in...

Why when the front brake pads are installed onto the rotor they sit about a 1/4 of an inch higher than the rotor?

Hello. If you are referring to the brake pads extending past the edge of the rotor, then I believe you may have the wrong brake pads, or perhaps the wrong rotors installed on the vehicle. I would verify that the...

My lift gate wont open

You will need to have the body computer scanned using a Tech2 device or something similar that can access the body control module for a rear door diagnosis. The door can be actuated and tested by a technician to see...

Where is the camshaft sensor position A in a 2008 Honda Odyssey 3.5L V6 engine?

Facing the motor in the van you will find the sensor in the front of the rear of the cylinder head. That would be passenger side of the rear head. Mounted in the end of the head.

Belts keeps breaking - 1992 Mercury Capri

Hello. If this all started after the alternator was replaced, then that is more than likely the problem. If the alternator is defective and has an internal bearing failure then this will occur. Also, if the alternator is not mounted...

When driving and going over 55 mph the car starts shaking like it is going to cut off.

Hi there! There are several reasons why your TL can act this way. First off, if this behavior is predominantly after the car has been sitting overnight or longer, it can be the result of "flat-spotting" - the low profile...

My car steering wheel lights are flashing on and off

Hello. In order to answer your question precisely, this would require a bit more detail on what the issue may be. Is the light coming on and off repeatedly, or under certain conditions, and are there any other symptoms associated...

My car starts i put it in reverse but when i put it in to drive it has trouble moving

The transmission most likely have worn out clutch bands or discs inside the transmission. The bands hold the reverse first band to give you forward gears. I would recommend having the transmission pressure tested first to see if the problem...