Q: 2007 Nissan Altima motor mounts are new the motor vibrates a lot went the car is in drive with the ac on went I turn the ac off it

asked by on

2007 Nissan Altima motor mounts are new went I put the car on drive and put the ac on the motor vibrates a lot went I turn off the ac it's still there but not as much as with the ac on another problem I'm having is went I acelarate my car like I step on it out no we're I heard a winning loud sound as I'm accelerating the car once it reaches let's say 50 mph it goes away

My car has 101000 miles.
My car has an automatic transmission.

Hi there. It is possible that you have a vacuum leak or perhaps the transmission mounts are loose, as usually these symptoms are common with worn out motor mounts. When the AC is activated, it does create additional drag on the motor, which can make a small vibration even worse. It’s probably a good idea to have a professional mechanic come to your location and try and replicate the symptoms you are describing by completing a car is shaking or vibrating inspection.

Was this answer helpful?
The statements expressed above are only for informational purposes and should be independently verified. Please see our terms of service for more details
  1. Home
  2. Questions
  3. 2007 Nissan Altima motor mounts are new the motor vibrates a lot went the car is in drive with the ac on went I turn the ac off it

Get an instant quote for your car

Our certified mechanics come to you ・Backed by 12-month, 12,000-mile guarantee・Fair and transparent pricing

Get a quote

What others are asking

Q: 02 nissan altima wont reverse

Check to see if the "manual lever" on the transmission actually moves into the reverse "detent" position. You might be able to indirectly determine that by checking to see if the reverse lights come on when you select for reverse....

Q: Car moving slowly after starting

Hi. If I'm understanding correctly, your vehicle crank slowly. It is possible that the alternator isn't charging. I would also suggest having a professional charge and test your battery to see if it meets specifications. If you're asking another question...

Q: My 07 explorer 4.0L hesitates and hums when I'm on the gas pedal, but I can accelerate smoothly and quietly using cruise control.

The noise and loss of power may or may not be related. The vibration might be related to the poor operation but other causes such as faults in motor mounts can cause vibration not to mention a faulty harmonic balancer....

Related articles

P0240 OBD-II Trouble Code: Turbocharger Boost Sensor B Circuit Range/Performance
P0240 code definition Turbocharger Boost Sensor B Circuit Range/Performance What the P0240 code means P0240 is an OBD-II generic code triggered when the Engine Control Module (ECM) detects the intake boost...
Rules of the Road For Iowa Drivers
Driving on the roads requires knowledge of the rules, many of which are based on common sense and courtesy. However, even though you know the rules in...
What are the Car Pool Rules in Hawaii?
Hawaii is widely regarded as a land of vacation and relaxation, and as such, its scenic roads and routes are far better known than the state’s freeways. But, as with all...